Bagaimana harga-harga Plus500 dikira?

Plus500 memetik harga dengan merujuk kepada harga instrumen kewangan asas yang berkaitan bersama spread.
Harga-harga kami diperolehi daripada pelbagai pembekal data pasaran pihak ketiga yang bebas, di mana sumber suapan harga mereka adalah daripada bursa-bursa yang berkaitan. Suatu pelarasan (iaitu spread) akan dikenakan secara automatik, untuk menjadi harga Plus500. Spread ini akan dibayar oleh anda, tetapi terbina ke dalam kadar sebutan dan bukan suatu caj atau yuran tambahan ke atas kadar sebutan yang dibayar anda.
Plus500 menawarkan spread tetap atau dinamik kepada instrumen-instrumennya. Kiraan spread ini boleh dilakukan dengan menolak harga jual daripada harga beli instrumen tersebut. Spread dinamik boleh berubah dalam tempoh masa suatu kedudukan masih terbuka, sebaliknya spread tetap kekal tidak berubah dari masa kedudukan anda dibuka sehingga kedudukan tersebut ditutup.
Harga yang dijana bagi CFD matawang kripto kami berasal daripada bursa matawang kripto yang spesifik. Sila maklum bahawa harga matawang Kripto mungkin mempunyai perbezaan besar di antara bursa-bursa matawang kripto.
Maklumat berkenaan spread bagi suatu instrumen boleh didapati di dalam laman web kami atau pautan "Butiran" bersebelahan dengan nama instrumen di dalam platform perdagangan kami.

Tidak dapat menemui jawapan kepada soalan anda? Hubungi Kami!
E-mel

Plus500 tidak menyediakan produk dan perkhidmatan kepada penduduk United States.