Apa itu Spread?

"Spread" ditakrifkan sebagai perbezaan di antara harga "Beli" dan harga "Jual" bagi satu instrumen pada satu masa yang tertentu.

Plus500 menawarkan dua mekanisma spread bagi instrumen-instrumennya: Spread dinamik, yang sentiasa dilaraskan mengikut spread pasaran sepanjang tempoh masa satu kedudukan itu terbuka berbanding satu Spread yang pada kebiasaanya tidak berubah mengikut perubahan pasaran umum sepanjang satu kedudukan itu adalah terbuka, tetapi ketika pasaran adalah tidak menentu dan tidak cair, ia mungkin berubah ke satu paras yang baru supaya dapat mencerminkan keadaan pasaran asas dengan lebih baik. Walau bagaimanapun, Plus500 berusaha untuk menawarkan spread yang seketat mungkin pada bila-bila masa.

Anda patut sentiasa menyemak jenis spread yang terpakai dan pastikan anda sedar akan ciri-ciri sesuatu instrumen sebelum anda bermula berdagang. Maklumat berkenaan spread bagi suatu instrumen boleh didapati di dalam laman web kami atau pautan "Butiran" bersebelahan dengan nama instrumen di dalam platform perdagangan kami.

Tidak dapat menemui jawapan kepada soalan anda? Hubungi Kami!
E-mel

Plus500 tidak menyediakan produk dan perkhidmatan kepada penduduk United States.