Jenis dan Harga Instrumen

CFD Syer/Saham/Ekuiti - Google, Vodafone, Barclays, Nokia, BMW, dsb

CFD Ekuiti Plus500 membolehkan anda menjual beli CFD dalam syer yang diniagakan dengan paling aktif di dunia. Nilai kontrak satu CFD Ekuiti Plus500 bersamaan harga sebutan dalam sen. Misalnya, jika CFD Google diniagakan pada harga USD490.23, maka nilai satu CFD Google ialah USD490.23. Anda boleh mendapat leveraj sebanyak 20 kali ganda bagi saham tersenarai yang diniagakan di bursa saham seluruh dunia, dengan margin permulaan sekecil amaun yang bersamaan dengan 5% sahaja.

Perdagangan CFD Indeks - S&P 500, UK 100, Germany 30, dll

Indeks ekuiti utama dunia tersedia untuk diniagakan di Plus500. Nilai kontrak satu CFD Indeks bersamaan harga sebutan dalam mata wang indeks tersebut. Contohnya, jika DJIA CFD didagangkan pada 13,805.56, maka, nilai satu DJIA CFD ialah USD13,805.56. Dengan hanya 0.3% margin permulaan, anda boleh mempunyai sehingga 300 kali pendedahan leveraj kepada indeks ekuiti utama.

Jual Beli Mata Wang Asing - EUR/USD, EUR/GBP, USD/JPY, dsb

Berjual beli dalam pasangan FX (Forex) yang diniagakan secara paling aktif di dunia dengan Plus500. Nilai kontrak satu CFD FX setara dengan 100 kali ganda harga yang disebutkan dalam mata wang kedua dalam pasangan mata wang. Jadi, sekiranya CFD AUD/USD boleh diniagakan pada 0.9450, maka nilai satu CFD AUD/USD adalah USD94.50 atau AUD100. Anda boleh memperoleh pendedahan leveraj sehingga 300 kali ganda dalam pasangan FX yang diniagakan secara paling aktif di dunia dengan pelaburan 0.3% margin permulaan sahaja.

CFD Komoditi – Minyak Mentah, Emas, Perak, dsb

Komoditi utama dunia sedia untuk dijual beli di Plus500. Nilai kontrak satu CFD Komoditi bersamaan harga sebutan dalam mata wang komoditi tersebut. Dengan itu, jika CFD Emas sedang didagangkan pada USD786.40, maka nilai satu CFD Emas ialah USD786.40 (atau nilai yang sama dengan satu auns troy emas). Dengan menggunakan jumlah yang bersamaan dengan 0.7% margin permulaan, anda boleh memperoleh 152 kali pendedahan leveraj pada komoditi utama ini.

Penetapan Harga

Plus500 menggunakan harga sebenar secara langsung daripada pasaran yang diiktiraf di mana instrumen pendasar didagangkan. Pelarasan kecil premium dikenakan kepada pasaran separuh harga untuk tiba di spread pasaran. Butiran pelarasan premium adalah di dalam tab butiran untuk setiap instrumen pada Platform Perdagangan.