Sentiasa ingat bahawa CFDs adalah produk berleveraj dan boleh menyebabkan kerugian kepada keseluruhan modal anda. Dagangan CFDs mungkin tidak sesuai untuk anda. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko yang terlibat. Sila baca Penyata Pendedahan Risiko dan Perjanjian Pengguna kami sebelum menggunakan perkhidmatan kami.

Urus Leveraj Akaun yang Anda Ingini

Urus Leveraj Akaun yang Anda Ingini
 • Berjual beli dengan leveraj yang paling sesuai dengan keperluan perdagangan anda
 • Anda boleh berjual beli dengan menggunakan leveraj tinggi atau rendah
 • Premium malam masih dikenakan

Dengan Plus500 anda boleh berdagang dengan leveraj tinggi atau rendah, bergantung kepada set leveraj mengikut instrumen yang telah ditetapkan, 'Jumlah nilai kedudukan' dan 'Ekuiti.' Anda boleh mengawal 'Ekuiti' anda dengan memasukkan deposit atau mengeluarkan dana. Anda boleh mengawal 'Jumlah nilai kedudukan' dengan membuka atau menutup kedudukan.
'Jumlah nilai kedudukan' dan 'Ekuiti' anda boleh dilihat dari halaman Petikan Akaun yang boleh dicapai dari tetingkap perdagangan utama.

Contoh-contoh:

Jika anda mendeposit $100,000 [ekuiti anda ialah $100,000] dan membeli Gas Asli bernilai $100,000, maka anda berjual beli dengan leveraj 1 [tanpa leveraj]. Sila ambil perhatian, anda masih lagi perlu membayar premium malam bagi apa-apa kedudukan yang dipegang semalaman.

Jika anda mendeposit $20,000 [ekuiti anda ialah $20,000] ke Plus500 dan membeli Gas Asli bernilai $200,000, maka anda berjual beli dengan leveraj 10. Seperti sebelumnya, premium malam membayar apa-apa kedudukan yang dipegang semalaman.

Tetapkan 'Tutup semasa Untung' [Had] atau 'Tutup semasa Rugi' [Henti Kerugian] tingkat harga

Tetapkan 'Tutup semasa Untung' [Had] atau 'Tutup semasa Rugi' [Henti Kerugian] tingkat harga
 • Percuma
 • Bantu tetapkan had pratakrif

Henti kerugian boleh ditambahkan kepada perdagangan anda sama ada sebelum membukanya atau mengedit kedudukan terbuka. Tetapkan tingkat harga kedudukan anda untuk ditutup jika pasaran berlawanan dengan anda. Henti kerugian asas tidak menjamin kedudukan anda akan ditutup pada tingkat harga tepat yang anda tentukan. Jika harga pasaran tiba-tiba berjurang turun atau naik, melangkaui tingkat henti anda, ia berkemungkinan kedudukan anda akan ditutup pada tingkat harga yang lebih rendah daripada yang telah anda tetapkan. Ini dikenali sebagai 'gelinciran.'

Contoh:

Google berjual beli pada $1194 - $1196 (Jual/Beli)
Anda beli 10 unit saham Google.
Anda mahu mengehadkan kerugian anda pada $1000. [kadang kala anda mungkin rugi lebih banyak disebabkan gelinciran]
Anda letakkan harga 'Tutup semasa Rugi' [Henti kerugian] $1096.
Google 'jurang turun' secara terus ke $1094 dan kemudian ke $1080.
Kedudukan anda akan ditutup pada $1094.
Kerugian anda ialah: 10*(1196 - 1094) = $1020.

Hentian Terjamin

Hentian Terjamin
 • Sebaran lebihan dikenakan
 • Had pada risiko anda
 • Ketahui lebih awal kemungkinan kerugian maksimum anda

Melampirkan satu hentian terjamin meletakkan satu had mutlak pada potensi kerugian anda. Sungguhpun jika pasaran tiba-tiba berjurang, kedudukan anda akan ditutup tepat pada harga yang anda telah tentukan, tanpa risiko gelinciran.
'Hentian Terjamin' tersedia bagi instrumen tertentu sahaja. Jika sesuatu instrumen menyokong 'Hentian Terjamin,' kotak semak akan boleh dilihat dengan jelas.
Butiran 'Hentian Terjamin':
Ia hanya boleh diletakkan pada perdagangan baru dan tidak boleh ditambahkan kepada kedudukan yang sedia ada. Hentian Terjamin boleh diaktifkan/dieditkan hanya apabila instrumen tersedia dan didagangkan. Sebaik sahaja ia aktif, ia tidak boleh dialihkan keluar, hanya harga henti yang boleh diubah.
Caj pelarasan sebaran bagi 'Hentian Terjamin' tidak boleh dibayar balik sebaik sahaja ia diaktifkan dan akan dipaparkan sebelum diluluskan.
Ambil perhatian bahawa harga Hentian Terjamin seharusnya berada dalam jarak tertentu dari harga perdagangan semasa instrumen.

Contoh:

Google JUAL/BELI = $498/$500.
Anda beli 10 unit saham Google, katakan pelarasan sebaran Hentian Terjamin ialah $10.
Anda meletakkan hentian terjamin pada $450.
Google jatuh ke $400, anda terjamin akan keluar dari kedudukan pada $450 dan bukan $400.

Dengan hentian terjamin pada 10 unit saham: P&L = $4500 - $5000 - $10 [pelarasan sebaran hentian terjamin] =  -$510
Tanpa hentian terjamin: P&L = $4000 - $5000 = -$1000

Isyarat Harga

Isyarat Harga
 • Percuma
 • Digunakan apabila pasaran membuat pergerakan utama tetapi tetap membuka kedudukan anda
 • Dapatkan pemberitahuan e-mel, SMS atau notifikasi penolakan

Tetapkan isyarat harga apabila pasaran mencapai suatu harga belian atau jualan yang tertentu. Tidak seperti isyarat berhenti, isyarat harga tetap membuka kedudukan anda, supaya anda boleh memutuskan tindakan yang perlu diambil sepertimana pasaran bergerak.
Dalam senarai instrumen dan skrin Butiran Instrumen terdapat satu ikon loceng - dengan mengklik loceng tersebut akan membuka skrin 'Isyarat Harga.'

Contoh:

Minyak didagangkan pada $105 satu tong. Anda fikir jika Minyak akan didagangkan pada $80, ini merupakan satu peluang.
Anda tetapkan harga isyarat bagi Minyak pada $80.
Minyak menjunam ke $78.
Anda mendapat satu e-mel dan SMS memberitahu anda harga Minyak yang baru.

Hentian Jejakan - secara automatik melindungi kedudukan ke bawah dan mengunci secara ke atas.

Hentian Jejakan - secara automatik melindungi kedudukan ke bawah dan mengunci secara ke atas.
 • Percuma
 • Kunci keuntungan anda
 • Pinda secara automatik 'harga henti'
 • Tidak terjamin

Pesanan Hentian Jejakan adalah direka untuk melindungi keuntungan anda. Dengan meletak satu Pesanan Hentian Jejakan apabila anda membuka kedudukan anda anda membolehkan kedudukan anda kekal terbuka selagi harga bergerak dalam arah yang betul dan kedudukan ini akan ditutup apabila harga bertukar arah sebanyak jumlah pip yang ditetapkan.
Dengan menggunakan Pesanan Hentian Jejakan, anda boleh mengunci keuntungan anda dan juga mengurangkan risiko 'kerugian' anda, tanpa memerlukan anda melaras harga pesanan henti rugi bagi kedudukan anda.
Sila maklum bahawa fungsi ini adalah percuma dan hanya ditawarkan sebagai suatu pesanan hentian tidak terjamin.

Contoh:

Yahoo CFD sedang berdagang pada $45.51/$45.73 (Jual/Beli).
Anda membeli 100 saham Yahoo CFD pada kadar $45.73 di mana1 pip = $0.1.
Anda menetapkan satu Pesanan Hentian Jejakan pada 50 pip, maka ia meletakkan suatu Pesanan Henti Rugi pada kadar $45.01 ($45.51 – $0.50).
Jika harga jual Yahoo CFD mula meningkat dengan cepat dan mencapai $47.60, Pesanan Henti Rugi menjejak perubahan ini ke $47.10 ($47.60 - $0.50).
Jika harga jual Yahoo CFD terus meningkat dan mencapai $49.75, Pesanan Henti Rugi baru akan menjejak perubahan ini ke $49.25 ($49.75 - $0.50).
Seketika kemudian, harga jual Yahoo CFD mula bergerak menentang anda dan mencapai $46.51.
Oleh kerana anda telah menetapkan Harga Hentian Jejakan pada $49.25, Plus500 akan melaksanakannya pada harga ini jika terpakai, ataupun kedudukan ini akan ditutup pada kadar terbaik seterusnya yang boleh didapati.
Dalam kes ini, harga jual bergerak daripada $49.75 ke $46.51, maka, kedudukan ini ditutup pada kadar terbaik seterusnya yang boleh didapati, iaitu $46.51.
Rumusan Keuntungan: 100* ($46.51–$45.73) = $78.